Arranger en bordfodboldturnering

Bordfodbold har taget Danmark med storm. Det er det ultimative underholdningsspil på arbejde, i fritidsklubben, i byen og i hjemmet. Det er så populært, at der findes danske bordfodboldklubber, hvor der spilles på højt niveau.

Bordfodboldturnering

Du kan altid arrangere en eller flere turneringer, hvor hver deltager skal købe en billet. Du skal have dækket dine omkostninger, som er den tid du bruger på at arrangere turneringen, lokaleleje, leje af bordfodboldbord eller investering i et godt bord, som du kan bruge flere gange. Det kan være dit turneringskoncept bliver så populært, at du kan sælge vinderbordet på auktion med høj fortjeneste. Der findes helt sikkert mange andre bordfodboldkonkurrencer, men undersøg dit lokalområde og se om der er et uudnyttet potentiale.

Bordfodboldregler

Der findes mange forskellige spilleregler og spillestile i bordfodbold. Her er en liste klassiske regler, som man ofte er uenige om:

  • Hvornår må man score, når bolden gives op på midten?
  • Hvor mange gange må spilleren rulles?
  • Når bolden flyver af bordet, hvem skal have bolden og hvor=
  • Hvis bolden ligger et sted, hvor ingen af spillerne kan nå den, hvem får den så?

Ifølge Dansk Bordfodboldforbund, som blev stiftet i 1997 er svarene ret enkle. Efter hver scoring skal bolden sættes i spil via en serv. Serven påbegyndes ved at lægge bolden hos den midterste mand på midtbanen. Herfra må man ikke score, da bolden skal afleveres til en anden spiller på midtbanen inden skud eller aflevering forsøges.

Stangen må kun rulles mere end 360° før eller efter spilleren rammer bolden. Før og efter rulningerne lægges ikke sammen. Brud på denne regel medfører at modstanderen kan vælge at fortsætte spillet eller genserve bolden.

Hvis bolden flyver af bordet, så får modstanderen serveretten.

Når der er død bold, afhænger handlingen af, hvor bolden ligger. Hvis den ligger mellem midtbanespillerne, får det hold bolden som ikke scorede sidst. Hvis du

Det er en god ide at have reglerne på plads inden turneringen starter, så der ikke opstår misforståelser undervejs.

God kamp!