Bliv opfinder

Kilde: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DeanDrive_inventor_Unit1.jpg

Tænk på de mange forskellige opfindelser, som for de fleste synes tåbelige, men alligevel har skabt en god indtægt for deres opfindere. Vinkraven er blevet købt af rigtigt mange danskere, men produktions- og materialeomkostningerne har været begrænsede. En anden kaliber er den famøse Segway, som ikke er specielt udbredt i Danmark, men har succes andre steder i verden hvor vejret er lidt mere forudsigeligt.

Alternativt kan man opfinde en ny serviceydelse, hvor startomkostningerne er mere overskuelige. Det kan være så simpelt som en service, der sender en sms til gamle mennesker med information om hvilke piller de nu skal tage. Et andet eksempel kan være en serviceydelse hvor man tilbyder automatisk analyse af drømme. Der er endda nogen der vil mene grænsen mellem at være opfinder og at være iværksætter er hårfin, så der er ingen grænser for de vanvittige ideer, da forbrugernes behov ofte er uforudsigelige.

Hvordan kommer jeg i gang?

Når du har fået en god ide, så kan du få hjælp hos Teknologisk Institut for at få ideen gennemarbejdet. De kan også hjælpe med at lave den første prototype. Typisk skal du selv have en pengepose med, hvis din ide kræver høje udviklings- og produktionsomkostninger. Hvis du ikke selv har kapitalen, skal du på jagt efter en sponsor. Der findes forskellige iværksætter fora, hvor det kan lade sig gøre at finde en investor. Alternativt kan du søge en business angel direkte i dit eget netværk, din familie eller på en af de hjemmesider, som overvåges af business angels.

Patentering

Teknologisk institut kan også hjælpe dig med at beskytte din løsning via et patent, så den ikke bliver snuppet af andre. Det kan være en god idé, men det er ikke en billig proces, så man skal være sikker på, at opfindelsen kan blive realiseret. En af de største opgaver ved patentering er, at finde ud af om en lignende opfindelse allerede eksisterer. Der er også regler for, hvor i verdenen patentet er gyldigt. Det er derfor vigtigt at vurdere, om ideen nemt kan kopieres og produceres i eksempelvis Kina.

God vind!