CFD-handel – et godt alternativ til aktieinvestering

Handler du med aktier? Og har du aldrig hørt om cfd handel før? Så bør du læse med her. CFD-handel er nemlig et rigtig godt supplement til dig, der investerer i aktier, og når først du kender til fordelene ved CFD’er, kan du endda overveje udelukkende at investere i CFD’er i stedet.

Hvad er en CFD?

CFD står for ”Contract For Difference” – på dansk en såkaldt differencekontrakt. En CFD er i bund og grund en kontrakt, der følger udviklingen på en aktie. Er kursen på Danske Bank-akter f.eks. 100, vil kursen på en Danske Bank-CFD også være 100. Og i takt med at aktien stiger eller falder, vil CFD’en altså stige eller falde tilsvarende.

CFD’er er i øvrigt ikke kun begrænset til aktier, men findes også indenfor råvarer og flere andre investeringsklasser. Det er en oplagt fordel, da du så ikke behøver at have 100 tønder olie til at stå hjemme i stuen, hvis du ønsker at investere i olie – du kan blot investere via en CFD i stedet.

Fordele ved CFD’er

Når en CFD har samme kurs som en aktie, og i øvrigt også følger aktiekursen slavisk, kan det måske være svært at se, hvad fordelen ved CFD’er frem for aktier i grunden er. Det er dog ligetil - det er nemlig langt nemmere at shorte aktier med CFD’er.

Når der indgås en CFD – altså en differencekontrakt – er der en køber og en sælger; akkurat som når der handles med aktier. Forskellen er dog, at sælger ikke behøver at være i besiddelse af aktierne for at sælge dem, når der er tale om CFD’er. Årsagen til det er, at køber jo netop ikke køber aktier, men i stedet indgår en aftale – altså en slags finansielt væddemål – med modparten om, hvordan kursen udvikler sig.

Er der ingen ulemper ved CFD-handel?

Det kan måske virke en anelse kækt at svare nej til dette spørgsmål, for selvfølgelig er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger CFD’er frem for aktier. Den altoverskyggende ulempe er selvfølgelig, at du ikke køber egentlige aktier, og derfor heller ikke får noget egentligt ejerskab i den pågældende virksomhed.

Det betyder også, at du frasiger dig aktionærprivilegier som at kunne stemme på generalforsamlingen. Det er forbeholdt selskabets ejere, og dem tilhører du ikke, når du har investeret via CFD’er. Det er imidlertid de færreste privatinvestorer, der overhovedet deltager i generalforsamlinger, og du bør derfor overveje, om ikke det er noget, du kan leve med. CFD’er giver dig under alle omstændigheder nogle muligheder, du ikke på samme måde kan gøre brug af, når du handler med aktier på traditionel vis.

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
11 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.