Design et brætspil

Kilde: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nav_Bara_board_game_on_sidewalk.jpg - Meanest Indian

Der findes mange fantastiske brætspil: Stratego, Den Fortryllede Labyrint, Risk og mange flere. Det spændende er, at man altid kan finde på nye og geniale udfordringer, hvis du tænker kreativt. Hvis du designer et brætspil, som er tidløst og kan udfordre de små og de store hjerner, så har du større sandsynlighed for at dit spil bliver en success og du kan tjene penge ved at udgive det. Tænk på klassiske spil som Skak, Go og Dam, de bliver og er blevet spillet i tusinde år. De kan spilles af såvel børn, unge og voksne. Universelle spil, som aldrig bliver forældede og har kultur og mystik omkring sig.

Test dit spil

Det er vigtigt at teste spillet på venner og familie, så du kan få så meget feedback som muligt. Du sikrer at spillet fungerer som du forventer og du fanger fejl og manglende regler, som kan blive rettet så tidligt i udviklingen som muligt. Jo tidligere du finder fejlen og får den rettet, jo nemmere og mindre tidskrævende er det at få udført. Hvis dit spil afhænger af en bestemt regel og mange andre regler bygger på denne, så kan det være farligt at opdage denne fejl langt fremme i spillets udviklingsfaser. Du tjener ikke penge, hvis dit spil flopper så snart det kommer ud til forbrugerne.

Spilmanualen

Det er vigtigt at have en god spilmanual, da den sikrer, at formålet med spillet og spillereglerne er tydelige for spillerne. Det er en god idé at supplere med gode billeder af de forskellige situationer i spillet. Derudover kan du med fordel anvende internettet og lægge en god video op af spillets mål og de vigtigste regler. Det kan også give god markedsføring for dit spil og tiltrække potentielle købere.

Spil godt!