Få økonomien til at passe sammen ved at tænke dig om

Hvis du lige nu lever et liv som studerende, så ved du også at pengene af og til kan være små, specielt hvis du ikke render ud og tjener penge ved siden af studiet, men der er stadig meget du kan gøre selv for at tingene ikke bliver helt så stramme som de ellers kunne være.

Det der ligger lige for, er at kigge dit budget igennem på udgiftssiden. Er der noget du kan undvære – og det kan være kortvarigt eller permanent? Er der noget du betaler for som du fx ikke bruger? Her vil det første sted at kigge være abonnementer, som suger penge fra dig hver måned, er det noget du pinedød har brug for?

En anden metode er at bruge din status som studerende til at opnå studierabatter online, og det er ikke noget der er svært at udnytte i praksis, fordi det er noget forretningerne ofte skilter med – fordi de udmærket ved at det ellers kan være svært at få de unge studerende ind i butikken. Det kan jo være de fortsætter med at komme i butikken efter slutningen af deres uddannelse.

Hvad er det muligt at opnå?

Det kan være en rigtig god idé hvis du sørger for at rende rundt med dit studiekort på fast basis, for der er mange butikker der giver i nogle tilfælde meget store rabatter hvis du er studerende. I visse tilfælde helt op til 50%, og du kan lige så godt tage hvad du kan få!

Og det er ikke kun i fysiske butikker der gives rabat. Det kan faktisk også findes online, men i de fysiske butikker kan det være en rigtig god idé som standard at spørge om der er rabat til studerende, det kunne jo være.

På nettet kan det foregå via en rabatkode du har fået tilsendt, og det kan være noget du kan få tilsendt blot ved at tilmelde dig en forretnings nyhedsbrev.

Der hvor det virkelig batter noget, er når du skal købe de store forbrugsgoder. Hvis vi forestiller os at du skal bruge en ny bærbar, og den måske koster 5.000 normalt, så vil du kunne spare 1.000 hvis du får en rabatkode på 20%, og det er mange penge hvis man er sulten.

Det er ikke kun varer der kan købes med studierabat

Hvis du er til oplevelser i lige så høj grad som varer, så kan du sagtens komme i nærheden af studierabatter fx på drinks hvis du tager i byen, hvis du gerne vil ud at bowle, så er der rabatter.

Du skal også som studerende huske at besøge din tandlæge regelmæssigt, men også her er der eksempler på at tandlæger tilbyder rabatter til studerende, hvilket er glimrende – ikke mindst fordi det ansporer studerende til at komme til tandlæge.

Hvis du gerne vil ud af spise middag som studerende, så er der restaurantkæder der tilbyder 25% rabat på regningen, som er billig i forvejen. Det er lige før det ikke kan betale sig at lave mad derhjemme.

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.