Fang eller find din egen mad

Person har klatret op i et kirsebærtræ, for at samle og spise kirsebær

Du kan samle svampe i skoven, fange friske fisk med fiskestang, spyd eller harpun. Via undervandsjagt kan du nemt jage fladfisk eller lede efter blåmuslinger og krabber. Du skal huske, at undervandsjagt kræver fiskekort og at du ikke må udføre undervandsjagt i ferskvand. Det er en fordel at træne sin vejrtrækning og evnen til at holde vejret i lang tid.

Frugt

Det er nemt at samle frugt, hvis du kigger op, når du cykler eller løber ture i naturen. Der er ofte mange gode frugttræer i det offentlige rum, som du frit kan plukke. Du vil hurtigt opdage en anden smagsoplevelse, end hvad du er vant til af frugter købt i butikkerne. Når frugterne er modne i naturen, har de et større sukker- og energiindhold, som giver en god oplevelse.

Fordele

Fordelen ved at finde eller fange sin mad er, at maden er frisk og oftest sundere end hvad du kan købe i butikkerne. De frugter, som fragtes over store afstande er ofte plukkede umodne, så de kan holde på hele transportvejen fra frugtplantage til butik. Derudover, skal frugten have en vis holdbarhed når den havner på butikshylden. Derudover sparer du penge, som du kan bruge på at plante frugtbuske og -træer.