Jeg har en million, hvad nu?

Du er enten meget flittig, heldig, vundet i lotto eller en led tyv, hvis du har en million, som du skal have investeret optimalt. Der kan være mange årsager til, at du har pengene, men en tilgang til en stor sum penge er altid situationsbestemt. Hvis du har gæld, kan du med fordel afdrage hele eller en del af gælden. Du skal huske at starte med at afdrage den del af gælden, som har den højeste årlige omkostningsprocent (ÅOP), da dette lån er dyrest for dig.

Gode investeringer

Taget i betragning af, at vi er i foråret 2012, hvor finanskrisen stadig kradser i madrasserne, så kan det være fornuftigt at investere i andre områder i verden, hvor tingene er lidt mere lysrøde. I Kina er der stor økonomisk fremdrift og der er en del investeringsforeninger, som baserer deres investeringsportefølje i kinesiske og asiatiske aktier. Hvis du bor i Danmark bør du overveje om du ønsker at støtte den økonomiske vækst i Kina, eller om du vil forsøge at fremme økonomien i Danmark, skabe nye jobs, hvorved skattekronerne kan bruges på mere fornuftige ting end bistandshjælp.

Køb en lejlighed eller et hus og udlej til studerende eller unge familier. Krisen har kradset så meget, at der er mange lejligheder og huse, som kan forhandles til en rigtig god pris. Taget i betragtning af den lave rente, burde man forvente den modsatte effekt, men der er tvangsauktioner, på grund af skilsmisser og mistede job. Et billigt hus i dag, kan give en god lejeindtægt og kan sælges med fortjeneste om 5-10 år.

En vindmølleinvestering kan give dig rigtig god indtjening, især hvis møllen er placeret i Tyskland, hvor der er en garantipris for vindmøllestrøm de næste tyve år. Det er vigtigt at møllen er finansieret, og det er altid en god ide at sprede risikoen så nøjes med at købe en anpart. Derudover er der gode skattefradrag at hente, da en vindmølle har voldsomme afskrivninger og udgifter til vedligehold.

Obligationer kan have fine afkast og har relativt lavt risiko.

Dårlige investeringer

Hvis du synes du fortjener lidt sjov for pengene, så kan det være, du vil investere dine penge i en fed bil eller gå på kasino. Der er mange nye investorer, der tror at det er muligt at tjene penge på aktier på kort sigt. Det er muligt, men det kan lige så hurtigt gå den anden vej, så pas på! Hvis du er dygtig kan du også gøre karriere som Pokerspiller, men der skal du være dygtig til at krydre din dygtighed med en god portion held.

Andre dårlige investeringer:

  • Spil Lotto.
  • Køb dyre bygninger - sommerhuse og lignende.
  • Ure og billeder - ting som du ikke har forstand på.
  • Virksomehder, som er ved at gå konkurs.
  • Internetdomæner - boblen er ovre.

God vind med investeringen!