Køb dansk

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dannebrog.jpg

Det er vigtigt at købe varer, der udbydes af lokale virksomheder, da det gavner den lokale velfærd og reducerer arbejdsløsheden.

De fleste danskere er ikke klar over, at de graver deres egen grav, ved at investere i udenlandske selskaber. Så snart arbejdsløsheden stiger, så påvirkes den økonomiske stabilitet, hvilket skaber økonomisk uro og sparerunden aktiveres i de private danske hjem. En ond cirkel opstår, da der bliver brugt færre penge i samfundet og flere lokale virksomheder bliver nødt til at fyrre medarbejdere og nogle bliver nødt til at lukke.

Når der er er mange arbejdsløse er der færre skattekroner i statskassen og vores veje, skoler og andre offentlige ydelser forringes. Det skaber en generel dårlig stemning og er dyrt for landet som helhed.

Du kan starte med at undersøge de varer, du køber i supermarkedet. Hvis du eksempelvis sørger for at købe kød, der er produceret og forarbejdet i Danmark, så er det både landmanden, slagteriarbejderen og de danske butikker, der får bedre øknomiske forhold. Køb årstidens grøntsager, da de er sunde, smager godt og bidrager lokalt.

En anden fordel ved at købe lokalt er, at sandsynligheden for, at det produkt du har købt er produceret under korrekt forhold for miljøet og medarbejderne. Der er selvfølgelig produkter, som vi ikke producerer i Danmark, men her er det vigtigt at du passer på dine ting, så du ikke bruger alle dine penge på udenlandske produkter.

Rejs lokalt

Hvis du bruger dine penge på lokale rejser og hotelophold, vil de personer som arbejder på hotellerne og hotelejerne have flere penge, der forhåbentligt vil blive brugt i det danske samfund. Det betyder blandt andet at de produkter eller serviceydelser, som sælges af den virksomhed, hvor du arbejder bliver købt. Det kan medføre bedre forhold på din arbejdsplads og du kan forhandle en bedre løn, hvilket skaber en positiv og sund økonomisk cirkel.

Du synes sikkert at det er mere eksotisk at rejse i udlandet, men der er faktisk mange skjulte ferieformer i Danmark, som dykning, svampejagt, undervandsjagt (UV jagt), undervandsfotografering, afslapning ved de rene søer ved Silkeborg, kanosejlads på gudenåen og en dejlig cykeltur i det danske landskab, hvor ruten går fra shelter til shelter med overnatningsmulighed i det fri.

Invester i din fremtid. Hvad er din skjulte feriefom? Læg gerne en kommentar herunder.