Løb med smartphone i regnvejr?

Nu er vejret ved at være til de gode løbeture. Når man planlægger sin tid, er det ikke altid nemt at regne med, at vejret altid er som forventet. Det er derfor vigtigt at have det rigtige udstyr, især hvis man ønsker at benchmarke sin ydeevne. Jeg har tilmeldt mig Endomondo og Runkeeper. Indtil videre ser det ud til at begge applikationer til smartphone kan hvad de lover. Der er et par forskelle, som jeg gerne vil fremhæve. Runkeeper har en auto-pause funktion, som lyder smart, men jeg har ikke fundet ud af om og hvordan den virker. Derudover giver Runkeeper en graf, der viser elevationstal på hele løberuten. Det kan tilkøbes hos Endomondo, men hvorfor gøre det, når det er gratis hos Runkeeper.

Smartphoneholder

Der er rigtigt mange tilbud om forskellige smartphoneholdere, der kan sættes på forskellige steder på kroppen. Det skal siges, at dem der har et smart GPS-ur, sagtens kan springe dette afsnit over. Typisk findes holderne til montering på overarmen, hvilket er smart i forhold til GPS-signalmodtagelsen, men ikke så tjekket, hvis man forventer solbrune overarme. Udover at du sparer pengene på nyt udstyr, så får du også opskriften til, hvordan du undgår en vandskadet smartphone. Du skal bruge en gammeldags bæltetaske, en frysepose, en lille pose med silica gel og en poseklips. Silica gel er de små runde kugler, der opsuger fugt og er herre smarte. Silica gel poserne findes typisk i skoæskerne og med den rette teknik kan de tørres og genbruges. Bemærk at hvis silica gel opsamler for meget væske, så kan den sprænge.

Løbeturen

Det er regnvejr og du gør din mobiltelefon klar. Du lægger den ned i fryseposen sammen med silica gel posen. Silica gelen sørger for, at kondens ikke dannes og sikrer din telefon mod fugtskader. Du lukker posen med en poseklips og lægger den ned i bæltetasken. Bæltetasken er justeret i forvejen og spændes fast med telefonen ved lænden. Det sikrer en komfortabel løbetur med ligevægt. Efter et par kilometer, har du sikkert glemt alt om bæltetasken og du kan komme hjem i drivvådt tøj, men din smartphone er tør som en kiks.

God tur!