Lav din egen radiostation

Bliv en radiovært ved at fortælle gode historier, lave spændende interviews eller spille godt musik. I starten vil du sikkert nøjes med at være online nogle få timer et par gange om ugen. Du kan samtidigt lægge din online tid som radiovært i en MP3-fil og lægge den på din hjemmeside. Herved er der altid radiomateriale, som dine lyttere kan høre. På et tidspunkt, når du har tilstrækkeligt med materiale, kan du sende det ud gentagende gange.

Radioserver

Der er forskellige hostingvirksomheder, der tilbyder at du får din egen radiostation. Du skal søge efter shoutcast hosting på nettet. Du kan få en radioserver for 50 kroner om måneden, hvis du vælger en udenlandsk udbyder. Danske serverløsninger er lidt dyrere, men har sikkert bedre ydelse og service i for lyttere i Danmark. Du kan altid spørge, om du kan få en prøveperiode hos en udbyder, og bede venner og familie om at lytte til din station for at vurdere om radioserverudbyderen lever op til dine forventninger. Du kan også sætte en shoutcast op på din computer i Windows eller Linux. Linux-platformen foretrækkes, da den er mere stabil end Windows. Du skal sørge for at du har tilstrækkeligt med upload kapacitet på din bredbåndsforbindelse, da du ellers kan få problemer, hvis du får mange lyttere.

Radioindtæger

Du kan tjene penge ved at lægge lydreklamer ind på din radiostation. Du kan få betalende brugere, som kan få adgang til eksklusivt radiomateriale "Only VIP". Du kan få henvendelser fra rockstjerner, som beder dig om at spille deres musik oftere, hvorved du kan forlange betaling for det. Kendte henvender sig til dig for at få opbygget deres Public Relations, hvor du bliver bedt om at lave et interview eller spot cast med dem mod betaling. Du kan blive en stor konkurrent til en eksisterende radiostation, hvorved du bliver opkøbt og får mulighed for at tjene mange.

Sten og rul!