Lugtfri sko!

En af de vigtigste ting når du køber sko er, at de har vaskbare skosåler. De fleste mennesker har svedige fødder og kroppen afgiver affaldsstoffer gennem fodsveden. Helt naturligt dannes en sur lugt, som er til gene for dig og dine omgivelser. Det er en god ide at lade skoene tørre helt, hvis de er blevet våde i regnen eller fra fodsveden. Det er en god ide at have en rutine, hvor man stiller skoene i et varmt eller luftigt sted. Hvis du har et teknikskab med varmtvandstank, et bryggers med oliefyr eller gulvvarme, så kan du nemt få tørret dine sko - så er der ingen undskyldninger!

Vaskbare skosåler

En god investering er derfor vaskbare skosåler, som kan komme i vaskemaskinen sammen med sokkerne på 60 grader C. Det værste lugtlag bliver renset og du kan omgås andre mennesker uden at bekymre dig om eventuelle lugtgener fra dine sko. Sko bliver ofte kasseret, hvis de lugter for meget og med vaskbare såler vil dine sko derfor holde meget længere. Derudover er de vaskbare skosåler gode for fodsålen. Mange sportsudøvere bruger forskellige former for skoindlæg og den vaskbare skosål er en af dem. Det kan anbefales til personer, der har ondt i fodsålerne, da det kan reducere smerterne meget.

Grunde til at anskaffe vaskbare skosåler:

  • Sko bliver ofte kasseret, hvis de lugter for meget.
  • Hvis du ikke selv kan lugte det, kan det være en gene for andre.
  • Det er mere behageligt for din fodsål at have en ordentlig sål i skoen.
  • Du kan bruge skosåler i flere forskellige sko og de er meget billigere end et nyt par sko.

Udover vaskbare skosåler er det en god ide at bruge Rodalon på sprayflaske, som er i en opløsning, der er klar til brug. Det kan købes i de fleste supermarkeder og forbrugerorienterede byggemarkeder. Du starter med at fjerne skosålen fra skoen, hvorefter du sprayer den indvendige del af skoen med Rodalonopløsningen. Det desinficerer din sko og gør den lugtfri. Derefter kan du sætte din sko til tørre.

Læs også om Fastgjorte såler på skoforum.dk.

God duft!