Minilån

Et minilån er... ja, et lille lån. Det er således som regel ikke på mere end få tusinde kroner. Tilmed kan du optage det ganske hurtigt, og faktisk har du typisk dine penge blot et par dage efter, du har ansøgt om lånet. Men hvordan optager man et minilån? Det får du svar på her.

 
Ansøg om et minilån online
Det nemmeste er som regel at ansøge om et minilån online. Det kan du gøre på din udvalgte udbyders hjemmeside, hvor du kan finde en ansøgningsformular. Denne udfylder du med dine forskellige personlige informationer. Det gælder eksempelvis adresse, telefonnummer, CPR-nummer og lignende. Du kan også komme ud for, at du her skal give låneudbyderen adgang til din e-SKAT, hvilket du kan gøre med NemID. Grunden til, at de skal have adgang til dette, er, at de skal kunne lave en kreditvurdering af dig, hvilket som regel er nemmest at gøre ud fra netop e-SKAT. Alternativt er der også steder, hvor du kan nøjes med at sende lønsedler med til kreditvurderingen.

 
Kreditvurdering i forbindelse med minilån
Når du har sendt din ansøgning afsted, laves der en kreditvurdering af dig. Det gør man både for din skyld og for låneudbyderens skyld. En udbyder har naturligvis ingen interesse i at låne penge til folk, der ikke har råd til at betale dem tilbage. Samtidig er du på denne måde også sikker på, at du ikke kommer til at optage et lån, som du ikke har råd til. Vurderer de, at du ikke har råd til lånet, vil din ansøgning nemlig blive afvist. Det kan også være, at de vurderer, at du ikke har råd til det specifikke lån, du har ansøgt om, men at du derimod har råd til et lidt mindre – eller et lidt større, for den sags skyld. Kommer de frem til, at de vil tilbyde dig et lån, vil du få tilsendt en låneaftale, som du derefter skal læse grundigt igennem.

 
Så hurtigt har du dine penge på kontoen
Når du har modtaget din låneaftale, skal den underskrives. Ifølge dansk lovgivning skal der gå minimum 48 timer, fra du modtager dit lånetilbud, til du kan underskrive den. Derfor har du nu to døgn til at undersøge, om det er det rette minilån, du har fundet dig. Nogle låneudbydere reklamerer med, at du har pengene på din konto samme dag, som du ansøger om lånet, men dét kan ganske enkelt ikke lade sig gøre. Til gengæld har du typisk pengene på din konto samme dag, som du har underskrevet din låneaftale. Det vil sige, at når først de to obligatoriske døgn er gået, kan du få pengene med det samme, efter låneaftalen er underskrevet. Fra du ansøger om et lån, til pengene er på din konto, går der altså minimum 48 timer. Det må imidlertid stadig siges at være ganske kort tid, og mangler du penge her og nu, er minilånet derfor også den absolut hurtigste løsning. Sørg dog for at bruge tid på at sætte dig ind i dine muligheder, hvis ikke du vil komme til at betale for meget for dit lån.