Rejs billigt

Rejs billigt til Canazei i Påsken

Hvis du vil rejse billigt, skal du regne på alternative rejseformer. Du skal beslutte om du vil rejse med fly, bus, tog, bil eller noget helt andet. Det nemmeste er at opstille et regnestykke.

Rejseberegning

Det koster cirka 2 kroner per kilometer at køre i en gammel Mazda 626 fra 1995, 1 krone til benzin og 1 krone til vedligehold. Hvis man skal på skiferie i Norditalien , Canzei, så skal man køre cirka 1.400 fra Aarhus. De totale omkostninger bliver 5.600 kroner plus vejafgifter i Østrig og Italien. Rundt regnet er det omkring 6.000 kroner. På baggrund af antallet af rejsende personer kan man beregne om det er fordelagtigt, at vælge en bestemt transportform. Prisen ved to personer er 3.000, hvilket kan bruges som en øvre grænse, så man kan sammenligne andre transportformer.Hvis man kan komme afsted med bus til under 3.000 kroner, så er det super! Udover prisen, skal man også overveje komfort og behov for en bil på destinationen.

Billig påskerejse

I Påsken 2012 kom vi af sted til Canazei i Italien med bus (returbillet) for 1.495 per person. Vi var fremme lørdag den 31. marts kl. 11:00 og tog bussen hjem lørdag den 7. marts kl. 17:30. Overnatningspensionatet kostede 1.000 kroner per person inklusive morgenmad. Denne billige rejse kunne lade sig gøre, fordi vi ugen for afrejse ringede rundt til forskellige rejseselskaber, for at få den billigste pris. Ulempen ved det er, at man ikke selv kan bestemme destinationsstedet, da de fleste steder er udsolgt. Vi bestilte transport og pensionat i to forskellige rejseselskaber, hvilket pressede prisen helt i bund, og vi sparede mange penge.

Ulemper

Ulempen ved at bestille så sent er, at det kan være for sent at få rabat på liftkortet. Det kan betale sig, at bestille liftkort mindst en uge før, da man kan spare omkring 15 %, da rejseselskaberne ofte har nogle gode aftaler med liftkortkontorerne. Ring til de enkelte rejseselskaber og spørg, hvornår du skal bestille, for at få et billigt liftkort med på dit ferieophold.

Se billeder fra pensionatet og Canazei på GrN.dk

God jagt!!

Hvordan sparede du penge på din rejse? del gerne dine rejsetips herunder.