Sådan tjener du penge som blogger

HelePlanter.dk

Kan man virkelig tjene penge på at blogge? Ja, det kan man, og i denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan det kan lade sig gøre. Mit navn er Martin Dyrhøj, og jeg blogger om Playstation 4 og modetøj på henholdsvis Billig-Mode.dk og Billig-PS4. Jeg har blogget i mere end 3 år og kender derfor til mange måder at tjene penge på sin blog.

1. Vælg et emne og opret din blog

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad din blog skal omhandle. Jeg anbefaler, at man vælger et emne, man interesserer sig for og ved meget om. Hvis man udelukkende vælger emne ud fra, hvad man tror mange andre interesserer sig for, så bliver det næppe en succes. Elsker du f.eks. at fiske, så start en blog omhandlende fiskeri. Hvis du vil blive opfattet som en seriøs blogger, så bør du få dit egen personlige domæne, f.eks. HelePlanter.dk fremfor et domæne som HelePlanter.wordpress.com. Hvis du skal have dit eget domæne, har du kun udgifter til webhotel og domæne, som koster 150-200 kr. pr. år.

2. Skriv en masse indhold og tiltræk besøgende

Når du har først har fået din hjemmeside op og køre, så handler det om at skabe en masse indhold. Skriv nogle lange- og grundige artikler, guides og diverse indlæg, som er interessant for din blog. Du skal dog passe på, at det ikke bliver alt for kedeligt med en stor mængde tekst. For at give dine artikler lidt mere liv, bør du indsætte billeder og videoer, hvis det er relevant for artiklen.

Det svære arbejde ved en blog er at tiltrække besøgende og få folk til at følge din blog. Hvis du skriver en masse indhold, vil du automatisk dukke op på diverse Google søgninger. Hvis du gerne vil ligge højt på søgninger, som omhandler dine indlæg, så bør du arbejde med SEO.

For at tiltrække besøgende bør du være aktiv på de sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram, hvor du gør opmærksom på din blog. Derudover bør du også være aktiv på diverse forummer, som har samme emne som din blog.

3. Sådan tjener du pengene

Nu kommer vi til det spændende afsnit, som handler om hvordan du egentlig tjener penge på din blog. Du bør dog vente med at kigge på indtjeningsmuligheder til, at du har skrevet en masse indhold og har en god mængde besøgende

Hvis man vil tjene penge på en blog, så vil jeg anbefale, at man sætter sig ind i affiliate marketing. Det går kort sagt ud på, at man indsætter reklamer på sin side, hvor man så kan tjene penge pr. klik, pr. salg eller pr. lead. Jeg har selv bedst erfaring med at reklamere for webshops, hvor man får en procentvis kommission pr. salg. Hvis du henviser en af dine læsere til en webshop, hvor personen foretager et salg, vil du få en procentdel af salget. Jeg vil anbefale dig at tilmelde dig følgende partnerprogrammere, hvor der er mange kendte webshops, man kan samarbejde med:

  • Partner-Ads
  • EuroAds
  • TradeDoubler

Udover affiliate marketing kan man også kigge på Google Adsense, hvor man kan tjene klik. Pr. klik eller visning. Du kan indsætte det på din blog via en HTML-kode, hvorefter Google viser relevante reklamer til hver enkelt besøgende.

Comments

Hvis du ikke er dygtig til at skrive, kan du også lave en video blog (vlog). Du kan også tjene penge på bloggen, ved at linke til andre projekter du driver på nettet. Alternativt til anvendelse af e affiliate portal, kan du lave en aftale med en webshop direkte - det giver typisk den bedste provision.