Spar penge på din bilreparation

Bilmekaniker -  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Auto_Mechanic.jpg

Det handler om at være ude i god tid, hvis du ønsker at reducere udgiften til dine bilreparationer med op mod flere tusinde kroner. Hvis din bil får en mislyd, er det uhyre vigtigt at denne mislyd diagnosticeres med en fantastisk hastighed, da du dermed kan finde det bedste og billigste værksted inden mislyden pludselig bliver værre.

Prissammenligning

Internet kan bruges til meget, og du kan også benytte internettet til at finde en portal, der ganske gratis kan indhente forskellige tilbud fra diverse tilknyttede værksteder, hvorefter du har rig mulighed for at sammenligne de forskellige tilbud med det tilbud du har fået fra dit eget lokale værksted. For eksempel kan du i gennemsnit spare 20 procent på timelønnen ved at få bilen repareret i provinsbyerne på Sjælland i stedet for i Storkøbenhavn.

Hvis du er villig til at tilbagelægge et par kilometer, kan du sparer utroligt mange penge. Eksempelvis kan du få foretaget en bremsereparation til 1.688 kroner i Slagelse, hvorimod du skal betale hele 3.465 kroner i Sandved. Igen, hvis du har mod på at tilbagelægge et stykke landevej, er det muligt at få monteret tandrem/vandpumpe til 2.900 kroner i Åbenrå, men du skal derimod betale overraskende 7.200 kroner for den samme ydelse i Rødovre.

Naturligvis afhænger dine muligheder for besparelser meget af bilens mærke og model, men som oftest er det muligt at spare et par tusinde kroner mellem det billigste værksted og det dyreste værksted. Dog skal du være opmærksom på, at veteranbiler og eksklusive biler ofte kræver specialuddannelse, og det er derfor ikke ethvert værksted, der kan reparere disse biler.

Bilreparation i udlandet

Desuden er der også mulighed for at få repareret bilen i udlandet. En rundringning, som P4 Syd har foretaget til danske og tyske værksteder, viser, at der er helt op til 62 procent at spare på at få en almindelig reparation udført i Tyskland i forhold til Danmark. Dette er naturligvis med til at presse din uhyre høje danske værkstedspriser i bund, da de ellers mister kunder til de tyske autoværksteder.

Det er ikke kun hos de tyske autoværksteder, hvor der er store summer penge at spare. Også hos de svenske autoværksteder kan du spare op mod 50% på din reparationsregning. Hvor du vælger at få repareret din bil i udlandet afhænger naturligvis i høj grad med din lokation i Danmark - eventuelt kan turen udnyttes og laves til en familietur til enten Tyskland eller Sverige.