Sund stress

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hair_pulling_stress.jpg

Der er mange niveauer af stress. Det kan godt være sundt at være stresset på et niveau, hvor fysisk og psykisk føler dig udfordret og som giver dig et ekstra drive i din dagligdag.

Et usundt niveau af stress er når du føler dig presset og overvældet psykisk og fysisk, hvorved din dagligdag og dit liv bliver uoverskueligt. Typiske symptomer på stress er dårlig eller ingen nattesøvn, højt forbrug af rusmidler, der anvendes til at dulme presset, angstanfald, mistet lyst til at foretage sig noget som helst og fysiske lidelser, som hold i ryggen.

Vi kan tage et eksempel med en en gren på et træ, som vokser sig stor og stærk, selvom den bliver stresset af vind, regn og klatrende børn. Det gør først galt, hvis belastningen bliver for stor og grenen knækker. Det er derfor vigtigt at føle sig frem, for at finde det optimale stress-niveau.

Find årsagen

Den vigtigste ting er at finde årsagen til din stress. Når den er fundet, så kan du gøre noget ved situationen, hvis du bliver for stresset. Mange bliver stressede fordi de føler et stort ansvar for de ting de udfører, og er bange for hvad andre tænker om dem. Det er derfor vigtigt at øves gi at være ligeglad med hvad andre tænker og begynde at leve sit eget liv. Hvis du er stresset, kan det være svært at finde ud af hvad dit eget liv er. En metode til at finde dit eget liv er via en brainstorm, hvor du bearbejder de ting du virkelig ønsker at lave og den måde du gerne vil være på.

Slap af

Du skal også huske at slappe af. Det er en god ide at tage en lang ferie eller pause fro at se om symptomerne forsvinder.

Du tjener flere penge, hvis du er energisk ved at bevare din stress på rette niveau. Det er en god investering at bruge tid på afslapning og udstrækning for at vedligeholde den optimale fysiske og psykiske form og tilstand.

Stress guide

  1. Bed om hjælp.
  2. Slap af og lav udstrækningsøvelser.
  3. Find og fjern årsagen til din stress.
  4. Gør hvad du vil.
  5. Tænk ikke over hvad andre tænker om dig.

Har du nogensinde tænkt over hvorfor personer, som ikke tænker så meget over tingene nærmest altid er glade?

Vær glad og lev dit eget liv!

Læg gerne en kommentar, hvis du har en stress-oplevelse eller et stress-tip du vil dele med os.