Tjek sikkerheden online

Når man færdes online, skal man altid huske at have sikkerheden i tankerne, for der vil altid være chance for at blive snydt, hvis ikke man ved, hvad man har med at gøre. Når det så er sagt, kan det være sjovt og god tidsfordriv at færdes på nettet. Det kan være et sjovt adrenalinkick at spille på nettet - selvfølgelig altid kontrolleret og med beløb, man kan betale og tåle at miste. Der er ofte gevinster og velkomst i form af bonuskoder til bookmakere.

Fra fysiske penge til usynlige penge

Det kan være svært nu om dage at skulle forholde sig til begrebet penge, fordi man sjældent ser de gyldne mønter, det hele drejer sig om, i fysisk form. Det hele bliver mere og mere elektronisk og går længere væk fra betalingsformen med mønter og sedler. Det er på mange måder genialt, da man aldrig står i en situation, hvor man har glemt sine penge, for man skal nok have sin mobil på sig, hvor mobilepay eller dankortet er knyttet til.

Det kan dog også være farligt, at det bliver så abstrakt og usynligt, for det gør altså også, at man måske kommer til at bruge lidt flere penge. Hvis man kun havde penge fysisk, så ville man vide, at man havde så og så mange at gøre godt af, og når de var væk, så havde man altså ikke flere.

En anden pointe er også den online spilleverden, hvor mange kobler sine penge på, som var de kun eksisterende på nettet. Det kan være svært at kontrollere. Det handler bare om at navigere med omtanke og huske på, at det er rigtige penge, man sidder og spiller og har det sjovt for.

Spar penge i hverdagen

Hvis du ikke har boet ude før, vil du højst sandsynligt blive overrasket over, hvor dyrt det er at leve. Man kan nemt undervurdere, hvor mange praktiske ting, der egentlig skal bruges penge på - alt lige fra rengøringsartikler til mad. Og disse ting kan hurtigt løbe op i mange penge.

Det er derfor en god ide at lægge en strategi fra starten, så pengene ikke bare flyver ud af vinduet. Der er nemlig mange måder at spare på i hverdagen, men det bedste, overordnet råd må være at tænke langsigtet. Grunden til, at dette er det bedste råd, er fordi det er med den tankegang, man kan spare allermest. Hvis man kun køber ind til her og nu, når man handler, så ender man med at skulle ned i supermarkedet hver evig eneste dag.

Man skal selvfølgelig heller ikke hamstre, når det handler om at vælge ting til kurven, men efterhånden, som man finder en balance, ved man også nogenlunde, hvor meget, man får spist og brugt i løbet af en uge.

Lav madplan

Den bedste måde at handle langtidssigtet ind på, er simpelthen ved at sætte sig ned og lave en madplan for den kommende uge. Ikke nok med, at man sparer en masse penge på den måde, så sparer man også den tid, man hver dag skulle bruge på at beslutte aftensmåltidet.

Når man laver madplanen, kan man sagtens indtænke, hvilke råvarer, der kunne bruges på flere forskellige måder. På den måde, kan man ofte undgå at købe sig fattig og i højere grad udnytte de varer, man køber. Det kan godt lyde en smule kedeligt at skulle kreere retter ud af de samme råvarer, men det er en god mulighed for at være kreativ - og en ting er sikkert: man kan blive overrasket over, hvor mange forskellige retter det ofte er muligt at lave, hvis bare man har nogle kartofler, et par æg eller en dåse kikærter.

 

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
4 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.