Uddannelse, hvorfor?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:ClareCollegeAndKingsChapel.jpg

Det er hverken første eller sidste gang vi får at vide at tid er penge. Det er derfor vigtigt at bruge sin tid optimalt. Du kan med fordel investere din tid i en uddannelse. Hvis du samtidigt vil fremtidssikre dig og have mulighed for at tjen mange penge, skal du vælge den rigtige uddannelse.

Optimal uddannelse

Den Optimale uddannelse afhænger af forskellige faktorer. Blandt andet er det vigtigt at tage en uddannelse, som interesserer dig. Hvis du er ung, så ved du sikkert ikke, hvad du interesserer dig for og det er svært at vælge den rette uddannelse. En god hovedregel er at kigge på sine fritidsinteresser og hobbyer, og derudfra forsøge at finde ledetråde til et godt valg af uddannelse.

Læs økonomi

Når du starter på Handelshøjskolen i København eller Aarhus, får du at vide, at du kan arbejde med præcis det du ønsker. Der er behov for økonomer med forskellige specialer i alle virksomheder. Økonomiske specialeuddannelser inkluderer eksempelvis finansiering, kommunikation, strategi og ledelse, logistik, statistik, jura, markedsøkonomi, økonomistyring, IT, sprog og revision. Det kræver kun lidt tilpasning før en økonom kan bidrage til virksomhedens indtjening og udvikling. Det er også derfor, at arbejdsløsheden blandt økonomer, der er villige til at arbejde, normalt er meget lille.

Hvis du er arbejdsløs, kan det være en god ide at læse nogle økonomifag eller tage en Master of Business and Administrtatoin (MBA). Selvom du er ansat, kan det være en god ide at tage en MBA via aften- eller fjernundervisning. Det kan gavne din nuværende arbejdsplads og kan være et springbræt, hvis du på et tidspunkt vil være selvstændig.

Top stillinger

Hvis du går på Linked In og søger efter kirektører i Norden, vil du opleve at mange af dem har en økonomisk uddannelse. Hvis du vil tjene mange penge, så skal du sigte efter en topstilling med ansvar for virksomhedens processer eller personaleansvar.

Scor så kassen!

Læg en kommentar om, hvilken uddannelse du har brugt for at score kassen.